Υλικά
2 ποτήρια βιολογικά ρεβίθια φύτρο
1 κουταλιά ταχίνι
2 κουταλιές ταμάρι
6-7 κλαδάκια μαϊντανό σχεδόν μισό ματσάκι
(πλούσιος σε βιταμίνη C ο μαιντανός)
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
Χυμός ενός λεμονιού
1 κρεμμύδι
Αλάτι –πιπέρι
Παρασκευή
Χτυπάμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν κρέμα τα βγάζουμε και βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υπόλοιπα υλικά τα χτυπάμε καλά και ρίχνουμε μέσα και τα ρεβίθια τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν και είναι έτοιμα.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο όπως κάνουμε με τη φάβα και από πάνω ρίχνουμε λίγο λεμόνι και ψιλοκόβετε αν θέλετε λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Συνοδέψτε με πράσινη σαλάτα.