Υλικά:

  • 500γρ. αλεύρι (για τσουρέκια)
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • λίγο αλάτι
  • χλιαρό νερό
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • ελαφρύ λάδι για τηγάνισμα η ελαιόλαδο
  • κανέλα
  • μέλι
  • καρύδια

Εκτέλεση:

  • Σε μπώλ βάζω το αλεύρι με το αλάτι.
  • Κάνω ένα λακουβάκι στο κέντρο με τη μαγιά και τη ζάχαρη.
  • Ρίχνω το χλιαρό νεράκι ανακατεύοντας απαλά με το χέρι μέχρι να γίνει μια ζύμη ρευστή και ελαστική.
  • Βάζω μεμβράνη και αφήνω σε ζεστό σημείο να φουσκώσει.
  • Τηγανίζω σε καυτό λάδι με το γνωστό παραδοσιακό τρόπο.
  • Στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί.
  • Πασπαλίζω με κανέλα, μέλι (το ζεσταίνω σε μπέν μαρί) και ψιλοκομμένο καρύδι!!