Υλικά:
- 500γρ. αλεύρι (για τσουρέκια)
- 1 φακελάκι μαγιά
- λίγο αλάτι
- χλιαρό νερό
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
- ελαφρύ λάδι για τηγάνισμα η ελαιόλαδο
- κανέλα
- μέλι
- καρύδια
Εκτέλεση:
- Σε μπώλ βάζω το αλεύρι με το αλάτι.
- Κάνω ένα λακουβάκι στο κέντρο με τη μαγιά και τη ζάχαρη.
- Ρίχνω το χλιαρό νεράκι ανακατεύοντας απαλά με το χέρι μέχρι να γίνει μια ζύμη ρευστή και ελαστική.
- Βάζω μεμβράνη και αφήνω σε ζεστό σημείο να φουσκώσει.
- Τηγανίζω σε καυτό λάδι με το γνωστό παραδοσιακό τρόπο.
- Στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί.
- Πασπαλίζω με κανέλα, μέλι (το ζεσταίνω σε μπέν μαρί) και ψιλοκομμένο καρύδι!!